AFERA FUTSAL: Pet autogolova za dva minuta!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2015, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA FUTSAL: Pet autogolova za dva minuta!

Utakmica Mungosi - SAS pod istragom FS Srbije posle nesvakidašnjeg raspleta

Šokantne scene viđene su na utakmici Mungosi - SAS, odigranoj u okviru Prve futsal lige Srbije! Od 37. do 40. minuta igrači oba tima postigli su pet autogolova, a prednjačio je Milosavljević s tri pogotka u sopstvenoj mreži za 60 sekundi.

Utakmica nije imala takmičarski značaj jer je domaći tim već ispao iz lige, a gosti obezbedili mesto u baražu. Zašto su se onda desili brojni autogolovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i bizarne scene? Možda odgovor na to pitanje leži u činjenici da se na mečeve elitnog ranga srpske futsal lige može uložiti novac na jednoj od najvećih svetskih kladionica „Bet 365“.

Čak je tokom svih 40 minuta meča ova bukmejkerska kuća omogućila klađenje uživo na spornu utakmicu. Između ostalog, u ponudi je bila igra koliko će golova biti postignuto do kraja meča.

Komesar za integritet FSS Milivoj Mirkov uveliko se bavi dešavanjima na meču u Šumicama.

- Pokrenuta je istraga. Biće nam dostavljen snimak utakmice, prikupljamo sve podatke koji su nam neophodni - rekao je Mirkov.

Pet autogolova u intervalu od oko 150 sekundi definitivno već dosta govori.

- U krajnjem slučaju, bilo je neozbiljno i sramno to komentarisati. Radimo na tome da utvrdimo sve detalje u vezi sa pomenutom utakmicom, a kada sve to prikupimo, biće doneta odluka vezana za naš deo posla i slučaj prosleđen državnim organima.

Jedna od najvećih kladionica na svetu „Bet 365“ omogućila je klađenje na pomenuti meč.

- Da, da. Upoznati smo sa svim, ali to je posao za relevantne državne organe. Ne možemo mi da tražimo podatke od kladionica, to su stvari kojima će baviti država - jasan je Mirkov.

SAS

ŠTA DA KAŽEMO

Vladimir Milosavac, reprezentativac Srbije i fudbaler SAS, nije bio raspoložen za priču o meču u Beogradu.

- Nemam zaista nikakav komentar. Šta da kažem... - kratko je poručio Milosavac.

U taboru zrenjaninskog kluba uveliko su se pripremali za mečeve plej-ofa u koji su se plasirali kao petoplasirani tim na tabeli, ali posle svih dešavanja njihovo igranje u završnici prvenstva je pod velikim znakom pitanja pošto ih čeka drastična kazna. Baš kao i Mungose.

Isplaćene opklade

UTAKMICA NIJE REGISTROVANA!

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije nalaze se svi rezultati poslednjeg kola, osim onog na meču Mungosi - SAS. Sporna utakmica odigrana u dvorani Šumice nije registrovana, a gotovo je izvesno da ni pomenuti rezultat neće ući u tabelu.

Konačna odluka biće doneta posle pregledanja snimka meča i dobijanja izjava svih aktera (delegata, sudija, rukovodstava, trenera i igrača). Inače, SAS bi prema plasmanu na tabeli trebalo da igra plej-of, dok su Mungosi ispali iz Prve lige.

Iako FSS nije registrovao utakmicu, to je učinila kladionica. Kako smo saznali, sve opklade na pomenutu utakmicu uredno su isplaćene.

Mungosi

NE VERUJEMO ŠTA SE DEŠAVA

Prvi čovek Mungosa, ujedno i selektor Srbije Aca Kovačević, ostao je zatečen dešavanjima na parketu Šumica.

- Nisam bio na utakmici. Službena lica bi trebalo da kažu šta se to dešavalo, kao i organi FSS koji se bave time. Lično, loše se osećamo zbog svega toga. Prvenstvo nam je na marginama i onda se dešavaju raznorazne stvari za koje ne mogu da verujem da nam se događaju. Domaćini smo Evropskog prvenstva, reprezentacija nam je cenjena i ovo nam je potpuno nepotrebno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.