100!

Izvor: Mondo, 21.Okt.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100!

Kapiten Rome Frančesko Toti na meču protiv Austrije u 3. kolu Lige Evrope ostvario redak jubilej

On je legenda, princ Rima, najvoljeniji igrač Rome, ali i dalje piše istoriju.

Frančesko Toti odigrao je protiv Austrije (3:3) u trećem kolu Lige Evrope svih 90 minuta i zabeležio dve sjajne asistencije za drugi i treći gol Rome.

Toti, koji je nedavno napunio 40 godina, na meču protiv austrijskog kluba zabeležio je 100. nastup u evro takmičenjima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << I, to stoti u dresu Rome!



Izvor: Youtube

Statistika kaže da mu je to bio 43. nastup u Ligi Evrope (Kupu UEFA), a odigrao je i 57. mečeva u Ligi šampiona.

Protiv Austrije nije zatresao mrežu i ulepšao svojevrsan jubilej, a do sada to je učinio 21, put u Ligi Evrope, dok je u Ligi šampiona 17 puta matirao protivničke golmane.

Toti, koji je sa 764. nastupa rekorder Rome po broju odigranih utakmica, ali i najbolji strelac sa 306 golova, debi na evro sceni sa "vučicom" imao je pre 21 godinu.

Legendarni kapiten Rome je prvi meč u tadašnjem Kupu UEFA odigrao 12. septembra 1995. godine protiv Ksamaksa (1:1) u prvom kolu. Te sezone zabeležio je sedam nastupa u Evropi i postigao je dva gola.

Frančesko, majstore, želimo ti još mnogo evropskih utakmica u karijeri.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.