Odrasli u svađi ispaštaju deca!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Sep.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odrasli u svađi ispaštaju deca!

Klub "Sveti Nikola", koji je u pariskom predgrađu Pjerfit osnovan pre četiri godina, potresaju ovih dana nesloga i svađa! Istina, ne radi se o svađi kompletnog članstva, što potvrđuje mnogo hvaljeni napredak, pri čemu su na startu osnovali dopunsku školu i odmah potom folklornu sekciju. Počeli su mališani, uskočili i odrasli, nabavili nošnje, danas svi perfektno igraju šumadijska, vlaška i druga kola. Lepo je i družiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se, učiti o matici, nositi je u srcu, biti ponos roditelja... Dakle, super je! Ali...

Izbačene: Marija Grujičić i Jelena Petrović

 

- Našu decu, Jelenu Petrović (11) i Mariju Grujičić (8) izbacili su sa probe i zabranili im dalji pristup u salu za probe, saopštivši pred svim drugarima da više nisu članovi SKUD-a. Sve to uz obrazloženje da su nepremostive nesuglasice sa njihovim roditeljima, tačnije, sa mnom, bivšim potpredsednikom Draganom Petrovićem i bivšom sekretaricom Violetom Grujičić - kaže vidno potreseni Dragan, koji se obratio dopisništvu "Vesti" u Parizu.

Protiv malverzacija

Dakle, problem postoji, a Dragan ovako objašnjava:

  Prave nam problem: Radiša Jonić

- Nova Uprava, na čelu sa predsednikom Radišom Jonićem i potpredsednikom Mirkom Markovićem, koji je i koreograf, a istovremeno i predsednik Zajednice srpskih udruženja i klubova, smatra da zbog neslaganja s nama ni naša deca ne mogu da budu članovi folklorne grupe. Umesto da štite decu, oni misle da vršimo atak na čelnike. Upravo idem da tražim sastanak sa predsednikom Opštine Pjerfit.

U nastavku oslikavanja stanja, viđenog njihovim očima Dragan i Violeta, govore:

- Predsednik Jonić nam je rekao: "Vi pravite problem". Jeste, pravimo, jer se vrši malverzacija. Želimo da klub napreduje, da se radi i ne prihvatamo da naše dete bude izbačeno kao kuče. Možemo da imamo suprotstavljena mišljenja, razdor nam ne treba. Rekli su nam da je odluku o suspenziji donela novoizabrana Uprava, mi pitali: "Koja Uprava, hoćemo da znamo imena?", a oni: "Nebitno je ko je Uprava". Pozvaćemo i predsednika Saveza Srba Francuske Romea Miloševića. Sve je to sramota. Obaveza aktivista je da decu sklonimo sa ulice, a oni decu izbacuju na ulicu.

Ultimatumi i pretnje

Glas druge strane je smireniji. Prozvani predsednik Jonić ovako kaže:

- Prošle sezone bilo je problema s tim roditeljima, na startu ove sezone zahtevao sam da se takvi problemi eliminišu, a rezultat su dodatne svađe. Upravo se sada vrši upis članova za novu sezonu, vrata su svima otvorena, u utorak je bila prva proba. Kada sam Draganu rekao: "Ako misliš da praviš probleme, udalji se", on se naljutio i otišao.

Narodna izreka kaže da "sloga kuću gradi, a nesloga razgrađuje", te, upravo na toj osnovi, potpredsednik Mirko Marković zahteva zajedništvo.

- Ne radi se o deci, već o roditeljima, deca su maloletna, roditelji ih dovode, pa i oni moraju da budu članovi kluba. Nema niko ništa protiv dece i to sam im rekao. Svađali su se ispred sale, deca neće da dolaze na probe i slušaju svađu, okolo pričaju svašta, vređaju... Violeta je zapretila da će, ukoliko njeno dete ne igra, otići iz kluba. Postavlja ultimatum koji ni u jednom klubu ne postoji. Ili, mene tretira sa "beogradska džukela". Pa, zašto onda dovodi svoje dete kod mene, to nema smisla - analizira Marković.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.