Crkvi Svetog Nikole u Prištini preti rušenje?

Izvor: B92, 11.Jun.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkvi Svetog Nikole u Prištini preti rušenje?

Crkva Svetog Nikole koja se nalazi u okviru univerzitetskog kampa u Prištini nije legalizovana i moguće je da će biti srušena.

Za prištinski list "Koha ditore" je potvrđeno da u opštini nema podnetog zahteva za legalizaciju ovog verskog objekta.

Portparolka Miranda Mulafazliju-Bejta je rekla da svi objekti koji nisu prijavljeni u opštini kao ilegalni neće biti razmatrani i biće stavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na listu za rušenje. Ona nije precizirala da li i kada takva sudbina čeka pravoslavnu crkvu.

"Do sada nije bilo prijava za registraciju ovog objekta. To zdanje nije registrovano, što znači da po zakonu neće moći da se razmatra u procesu legalizaciju“, rekla je Mulafazliju-Bejta.

Zakon predviđa da objekti koji se ne nalaze u državnom registru budu srušeni.

Nedavno je prištinski paroh Crkve Svetog Nikole Darko Marinković rekao je da mu je jedna osoba u centru grada zapretila da više ne udara u crkvena zvona, jer u Prištini žive muslimani.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Legalizacija objekata

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.