BRUKA: Oliver Ivanović jedan dan slobodan!

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA: Oliver Ivanović jedan dan slobodan!

BEOGRAD - Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izašao je juče na jedan dan iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici zbog slave Sveti Nikola.

Tom prilikom se telefonom čuo s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji mu je čestitao slavu i pružio podršku u odbrani svoje pozicije i pozicije još četvorice Srba protiv kojih su podignute optužnice zbog navodnih zločina počinjenih tokom 1999. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i 2000.

Ivanović se od januara nalazi u pritvoru, a suđenje je počelo u četvrtak u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici. On je pre početka suđenja rekao da je siguran da će dokazati svoju nevinost, te da će ga to koštati dosta vremena i energije, ali da je to jedini način da sa sebe skine ljagu.

- Nisu me slomili dugotrajnim pritvorom i psihičkim mučenjem. Dokazaću svoju nevinost - kazao je Ivanović.

(B. K.)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ivanović odbacio optužbu za ratni zločin

Izvor: SandzakPress.net, 20.Dec.2014

Kosovo – Lider Građanske inicijative SDP i još četverica kosovskih Srba optuženi su za zločine počinjena tokom 1999. i 2000. U prvom dijelu suđenja Oliveru Ivanoviću, lideru Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (SDP) i još četvorici Srba, koje je jutros počelo u Osnovnom sudu...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.