Skraćeni časovi i u subotičkim školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skraćeni časovi i u subotičkim školama

Većina subotičkih škola, odnosno 22 obrazovne i kulturne ustanove u Subotici, priključile su se štrajku prosvetnih radnika koji će danas biti održan u Beogradu. Poštuje se minimum procesa rada, a časovi su i skraćeni na 30 minuta. U Savezu samostalnih sindikata Subotice ističu da neće odustati od svojih zahteva, a ukoliko ih Vlada Srbije ne ispuni, očekuje se potpuna obustava rada.

Prema rečima Zorice Karanović iz Saveza samostalnih sindikata grada Subotice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obrazovne ustanove poštovaće minimum procesa rada, a neke od njih imaće i svoje predstavnike na protestu u Beogradu.

Prosvetari ne odustaju od svojih zahteva. Nisu saglasni sa smanjenjem plata u prosveti koje su ionako male, a traže i donošenje Zakona o platnim razredima kojim bi se uredile zarade.

Pored ovih zahteva, traže i socijalni dijalog, produženje kolektivnog ugovora, kao i uključivanje prosvetnih radnika u izradu Zakona o osnovnom sistemu obrazovanja.

Štrajku prosvetnih radnika priključiće se gotove sve osnovne i srednje škole u Subotici, visokoškolske. predškolske ustanove, kao i pojedine ustanove kulture.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi,   Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.