Švajcarska: Srpske škode izmišljeni skandal

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2017, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska: "Srpske škode" izmišljeni skandal

Nakon što je otkriveno da su kantonske vlasti St. Galena kupile pet škoda-jeti iz Srbije, predsednik SVP-a Valter Gartman je žustro insistirao na odgovorima nadležnih o tome kako je došlo do skandalozne nabavke.

Višenedeljna istraživanja su pokazala da ugovor o kupovini pet škoda-jeti ide preko švajcarskog salona Autocentar u Melsu SG, koji je zapravo direktan konkurent jednom drugom ponuđaču Zectal garaži.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Njen vlasnik Marsel Kalberer je šurak šefu SVP-a Gartmanu, a uz to njih dvojica i rade zajedno!

Gartman je naime u upravnom odboru Maksa grupe, kojoj pripada Zectal garaža.

Ova povezanost daje novu dimenziju skandalu, jer je Gartman politički nastupio protiv konkurenta iz Autocentra Paskala Gatlena, nazivajući ga "trgovcem koji uglavnom uvozi auta iz istočnog bloka".

Na pitanje "Blika", Gartman je pokušao da se opravda time da Gatlena ne poznaje privatno, već da je o skandaloznoj kupovini čuo od druge osobe i da je zato postavio pitanje.

Dokumenti do kojih je došao ovaj dnevnik dokazuju suprotno, naime, da Gartmanov "dokazni materijal" pokazuje slike pet škoda na terenu Autocentra koje su očito kupljene od jednog švajcarskog garažiste, a ne u Srbiji, kako se tvrdilo.

Istraživanje ovog lista je pokazalo da Srbija ipak igra izvesnu ulogu u celoj priči. Škode su bile predviđene za srpsko tržište.

Kola su proizvedena u češkoj fabrici Škoda u Kvasiniju, odakle su preko Nemačke uvezene u Švajcarsku, ocarinjene i tu završile.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.