Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škodin Kodiak koštaće 24.000 evra

Škoda je crtežima najavila koncept VisionS koji će zvanično biti predstavljen na salonu u Ženevi (od 3. do 13. marta).

U Škodi kažu da će njihov debitantski SUV biti najprostraniji u segmentu, a očekuje se da će serijski Kodiak koštati oko 24.000 evra.

VisionS nam pruža prvi pogled na veliki SUV češkog proizvođača koji na tržište dolazi najkasnije 2017. godine pod imenom Kodiak. Koncept je 4,7 metara dug i 1,91 metara širok, standardno će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nuditi kao petosjed dok će vozači biti u prilici da doplate i za treći red sjedišta.

Na prednjem dijelu, četiri uska LED svetla daju upečatljiv izgled, dok pogled sa boka otkriva velike točkove i opadajuću liniju krova u stilu kupe modela.

Kodiak će biti dostupan u verzijama sa prednjim pogonom i 4×4 pogonom, a koristiće dobro poznate motore i mjenjače iz VW grupe.

Plan je da se ugrađuju 1.4 TSI sa 150 KS i dva dvolitarska TSI agregata sa 180 KS i 220 KS, odnosno 2.0 TDI sa 150 KS i 184 KS.

Serijska verzija koncepta VisionS se očekuje u oktobru na Pariskom salonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.