Škoda proizvela pola miliona Oktavija treće generacije

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda proizvela pola miliona Oktavija treće generacije

Za manje od dve godine koliko je proteklo od lansiranja nove Oktavije, u Škodinim fabrikama izrađeno je 500.000 primeraka ovog modela, saopštio je češki proizvođač.

Škodin bestseler proizvodi se od 1996, kada je predstavljena prva generacije Oktavije. Do sada je kupcima širom sveta usporučeno više od 4,46 miliona automobila što čini gotovo 40 odsto svih prodatih Škoda u svetu u poslednjih 18 godina.

Treća generacija proizvodi se u Evropi, Kini, Rusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Indiji, a u ponudi je veći broj verzija nego ikad pre.

Kupci mogu da biraju između limuzine i karavana, pri čemu su obe varijante dostupne sa prednjim ili pogonom na sva 4 točka. Na raspolaganju je i štedljiva Octavia GreenLine, sa prosečnom fabrički deklarisanom potrošnjom od 3,2 l/100 km, kao i Octavia G-TEC sa pogonom na komprimovani prirodni gas.

Pored njih, Škoda proizvodi i kros varijantu, Oktaviju Scout, a u samom vrhu game nalazi se RS (vRS) verzija - najbrža produkcijska Oktavija ikada.

Treća generacija ostvaruje značajan rast prodaje u Evropi. Tako je na zapadnoevropskom tržištu u prvih 11 meseci 2014. isporučeno skoro 25 odsto Oktavija više nego u istom periodu 2013.

Rast prodaje u centralnoj Evropi iznosi 20 odsto, a posebno dobri rezultati zabeleženi su u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Estoniji, Finskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Škoda proizvela 500.000-tu "oktaviju 3"

Izvor: Blic, 18.Dec.2014

Za manje od dve godine, koliko se poizvodi treća generacija Škode "oktavije", češki proizvođač je došao do impresivne cifre od 500.000 primeraka popularnog modela...Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa..Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci..Postavi oglas...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.