Škoda predstavlja novi SUV do kraja godine?

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda predstavlja novi SUV do kraja godine?

Kako će izgledati novi Škodin SUV sa sedam sedišta mogli bismo da saznamo pre isteka 2015. Vozilo za koje se u javnosti spekuliše da će se zvati Snowman ili Polar, trebalo bi da bude predstavljeno u Češkoj do kraja godine, dok će se svetska premijera najverovatnije dogoditi na auto-salonu u Ženevi 2016.

Novi SUV koristiće modifikovanu MQB platformu na kojoj je baziran i Superb treće generacije, dok će dizajn vozila biti sličan budućoj Škodi Superb Combi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Škodin sedmosed sa povišenim odstojanjem od tla trebalo bi da bude dugačak oko 4,6 m.

SUV će standardno imati 5 sedišta, a dodatni, treći red biće dostupan kao doplatna opcija. S obzirom na najavljenu dužinu vozila, poslednja dva sedišta najverovatnije će biti dovoljna samo za smeštaj dece.

Automobil će standardno biti ponuđen sa prednjim pogonom, dok će modeli sa bogatijom opremom i snažnijim motorima imati pogon na sva 4 točka.

Veruje se da novi SUV neće biti samo još jedan "urbani terenac" već da će, barem u verziji 4x4, imati solidne terenske karakteristike.

Na fotografijama možete videti mogući dizajn novog Škodinog SUV prema sajtu DesignRM, kao i testni prototip sa modifikovnom karoserijom modela Yeti.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Škoda Snowman SUV sa sedam sedišta stiže krajem ove godine

Izvor: Moto.rs, 04.Maj.2015

Novi izveštaj ukazuje da će Škoda predstaviti svoj SUV sa sedam sedišta krajem ove godine, najverovatnije na posebnom događaju koji će biti organizovan u Češkoj. Veruje se da će model da se zove Snowman ili Polar, pri čemu Škodin model visokog klirensa koristiti adaptaciju MQB B platforme...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.