Škoda pokrenula proizvodnju nove Fabije

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda pokrenula proizvodnju nove Fabije

U četvrtak je sa proizvodnih traka "Škodine" fabrike u mjestu Mlada Boleslav sišao prvi primjerak treće generacije modela Fabia.

Škoda Fabia III imaće svjetsku premijeru na predstojećem pariskom salonu automobila, a u prodajne salone stiže u novembru 2014.

Iako će biti sporenja oko njenog dizajna, nova Fabija je tehnološki naprednija od prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << verzije ovog modela, a "Škoda" ističe i da je automobil komforniji u odnosu na drugu generaciju, prenosi B92.

U prednosti se ubrajaju i veći prtljažni prostor, novi multimedijalni sistem sa MirrorLink tehnologijom, koji omogućava povezivost sa smartfon uređajima, manja masa i ekonomičniji pogonski sistemi.

Proizvođač navodi da će prosječna potrošnja, u zavisnosti od vrste motora, biti i do 17 odsto niža nego ranije.

U početku će se u ponudi naći 4 benzinska i 3 dizel motora, a sve jedinice zadovoljavaju Euro 6 standard.

Paleta benzinaca sastoji se od 1.0 litarskog trocilindričnog motora i 1.2 litarske četvorocilindrične jedinice, a njihova snaga se kreće u rasponu od 60 do 110 KS.

Sva tri dizelaša imaju po tri cilindra i 1.3 litra zapremine. Najslabiji će proizvoditi 75, a najjači 105 KS.

"Škoda" mnogo očekuje od ovog automobila, s obzirom da je do sada širom svijeta prodato 3,4 miliona Fabija prve i druge generacije, što je svrstava na drugo mjesto najprodavanijih "Škodinih" modela, poslije Oktavije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.