2015 Škoda Fabia facelift dobio gepek od 530 litara

Izvor: Moto.rs, 01.Okt.2014, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2015 Škoda Fabia facelift dobio gepek od 530 litara

Škoda je zvaničnim putem predstavila 2015 Fabia Combi model. Ovaj model će se u prodaji pojaviti u mesecu januaru pri čemu karavan poseduje poznat dizajn koji podseća na standardni model. Ovo nije iznenađenje ali vozilo ipak donosi neke manje izmene.

Škoda navodi da je vozilo za 10mm duže, za 90mm šire kao i za 31mm niže nego prethodni model. Škoda Fabia Combi u novoj verziji za oko 55kg lakša u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << na odlazeći model zahvaljujući merama za smanjenje mase vozila.

Škoda je izdala samo jednu fotografiju enterijera ali se navodi da vozilo može da bude konfigurisano ako kupac to želi sa novim tehnologijama kao što je MirrorLink sistem koji donosi aplikacije pametnog telefona uključujući navigaciju na ekranu informaciono zabavnog sistema.

Takođe, tu je i SmartGate funkcija koja se može koristiti da sačuva, prikaže i pristupi se određenim podacima vozila preko smart telefona. Ovaj model poseduje različite odeljke za skladištenje raznih elemenata pa je tu i nova multimedijalna kolevka koja može da služi za punjenje smart telefona ili iPod-a.

Ono što je važnije je da tovarni prostor je zapremine 530 litara ali da on obaranjem sedišta može da se poveća na 1395 litara. Ispod poklopca motora ovaj model je dostupan sa šest različitih agregata.

Benzinske jedinice karakteriše izlazna snaga od 75ks do 110ks dok dizeli razvijaju od 75ks pa sve do 105ks snage. Škoda Fabia je jedna od najuspešnijih modela češke kompanije koja radi pod patronatom Volkswagena i do dana današnjeg isporučeno je 1.1 milion Škoda Fabia Combi modela.

foto © Škoda

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.