20.10.2014 ::: Škoda Fabia R5: naslednik Fabije S2000 u fazi testiranja

Izvor: AutoMagazin, 20.Okt.2014, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20.10.2014 ::: Škoda Fabia R5: naslednik Fabije S2000 u fazi testiranja

Tehnika modela Škoda Fabia R5 dobila je karoseriju nedavno predstavljene treće generacije. Ovaj takmičarski automobil trenutno se nalazi u test fazi, a na prva takmičenja će izaći sledeće godine...

Nećemo biti daleko od istine, ako kažemo, da je Fabia S2000 najuspešniji takmičarski automobil u istoriji marke Škoda. Ovaj automobil se okitio titulama šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << Evrope, IRC prvenstva i azijsko-pacifičkog šampionata. Češka kompanija se uklapa u moderne trendove u reli sportu, i priprema se za prelazak u konurenciju automobila specifikacije R5.

reklama

Dok su automobili specifikacije S2000 opremljeni 2.0-litarskim atmosferskim motorom i pogonom na sve točkove, R5 automobili pod "haubom" skrivaju turbo motor zapremine 1.6 litara i pogon na sve točkove. Snaga motora u R5 automobilima je na nivou one u S2000 i iznosi oko 206 kW (280 KS).

Iz Mlade Boleslave nam stižu fotografije snimljene u Austriji, tokom testiranja R5 tehnike u novoj karoseriji. Detaljnu specifikaciju automobila još uvek nemamo, ali poznato je da će se na brzinskim ispitima pojaviti polovinom sledeće godine.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.