Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoke borbe militanata IS i kurdskih snaga oko Ain al-Araba

Žestoke borbe militanata ''Islamske države'' i kurdskih snaga vode se danas oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Militanti ''Islamske države'' su na tri kilometra od tog kurdskog grada, dodaje Opservatorija, koja ima mrežu civilnih, ljekarskih i vojnih izvora širom Sirije, i navodi da je u borbama tokom noći poginulo najmanje devet kurdskih boraca i jedan militant.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti odsekli glave devetoro Kurda

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2014

Militanti "Islamske države" odsekli su glave članovima grupe od devet kurdskih boraca, među kojima su tri žene, a koji su zarobljeni u sukobima u blizini sirijsko-turske granice...Kurdski borci su novežrtve obezglavljivanja pripadnika Islamske države (Foto: Arhiva).. ..Na slikama postavljenim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sirija: Nastavak borbe oko kurdskog grada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2014, 08:22

Borbe džihadista iz Islamske države i kurdskih snaga vode se i dalje oko Ain al-Araba, kurdskog grada na granici Sirije i Turske, a turski parlament će se danas izjasniti o vojnim intervencijama u Iraku i Siriji...Džihadisti su na položajima oko tri kilometra od Ain al-Araba i ako ga osvoje, po...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.