Zastrašujuća brutalnost Asadovog režima

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zastrašujuća brutalnost Asadovog režima"

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus osudio je danas "zastrašujuću brutalnost" režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ukazujući da postoji "saglasnost Rusije i Irana".

 U svom govoru pred donjim domom francuskog parlamenta, nekoliko sati pošto je najavio da napušta vladu kako bi preuzeo dužnost predsednika Ustavnog suda, Fabijus je pozvao na prekid vatre u Siriji i ponovio poziciju Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u prilog mirovnim pregovorima.

Francuska vlada je  saopštila da je za političko rešenje u Siriji naposletku neophodan odlazak Asada sa vlasti.

Ambasador Francuske u Ujedinjenim nacijama Fransoa Delatr izjavio je da je poboljšanje humanitarne situacije u Siriji "uslov za kredibilne političke pregovore".

- Režim i njegovi saveznici ne mogu da se pretvaraju da pružaju ruku opoziciji dok drugom rukom pokušavaju da ih unište - kazao je on.

Britanija je u međuvremenu pozvala Rusiju da prekine kampanju vazdušnih udara u Siriji i iskoristi svoj uticaj kod Asada kako bi se obezbedio prekid vatre i pristup za humanitarnu pomoć, što su zahtevi sa kojima se Moskva složila u rezoluciji Saveta bezbednosti UN donetoj u decembru, naveo je AP.

Ambasador Britanije u UN Metju Rajkroft rekao je novinarima, pred današnji sastanak Saveta bezbednosti o Siriji, da bi napredak po tim pitanjima, obezbedio "mnogo bolji početak" kada je reč o sastanku država, posvećenom okončanju konflikta, koji se sutra održava u Minhenu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Fabijus: Zastrašujuća brutalnost Asadovog režima

Izvor: Akter, 11.Feb.2016, 00:08

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus osudio je danas "zastrašujuću brutalnost" režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ukazujući da postoji "saglasnost Rusije i Irana"..U svom govoru pred donjim domom francuskog parlamenta, nekoliko sati pošto je najavio da napušta vladu kako...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.