Zarobljeno 44 mirovnjaka na Golanskoj visoravni

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarobljeno 44 mirovnjaka na Golanskoj visoravni

Sirijski pobunjenici napali su filipinske mirovnjake na Golanskoj visoravni, izjavio je danas ministar odbrane Filipina Vaolter Gazmin.

U seriji tekstualnih poruka, on je poručio novinarima da se jedna grupa filipinskih vojnika koja upravlja jednom bazom Ujedinjih nacija "izvukla", dok je druga grupa filipinskih vojnika u drugoj bazi "napadnuta", preneo je AP.

Gazmin je naveo da je napad počeo rano jutros i nije precizirao da li je bilo žrtava.

Grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 72 filipinska mirovnjaka odbila je da se preda, i kako su agencije ranije izvestile, oni su bili zatvoreni u dve baze na sirijskoj strani granice.

Vojni zvaničnici Fidžija ranije danas su saopštili da više ne znaju gde se nalaze 44 mirovnjaka koja su zarobili sirijski pobunjenici na Golanskoj visoravni.

Mirovnjaci sa Fidžija su zarobljeni u sredu kada su sirijski pobunjenici bliski Al-Nusra frontu, ogranku Al Kaide, napali jedan prelaz na Golanskoj visoravni, navodi AFP.

Mirovanjci su pripacnici UNDOF snaga stacioniranih u tampon zoni sa zadatkom da nadgledaju primirje izmedju Sirije i Izraela od 1974. godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Svi filipinski mirovnjaci uspeli da pobegnu

Izvor: Akter, 31.Avg.2014, 10:00

Svih 40 filipinskih mirovnjaka, koje su sirijski pobunjenici opkolili na Golanskoj visoravni, uspeli su da pobegnu pod okriljem noći..Nakon što su se juče našli na meti napada pobunjenika, prva grupa od 35 filipinskih mirovanjaka je napustila bazu UN u Breiki na oklopnim trasporterima u pratnji irskih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.