Vojska Sirije i Rusi kreću u ofanzivu na veće gradove!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Sirije i Rusi kreću u ofanzivu na veće gradove!

Vojska Sirije planira ofranzivu na gradove Deir ez Zor i Raku uz podršku ruskih vazdušnih snaga, javila je u petak novinska agencija RIA pozivajući se na ruskog ambasadora u UN u Ženevi Alekseja Borodavkina.

Borodavkin je istakao i da se grupe Džaiš al Islam i Ahrar al Šam nisu zvanično pridružile sirijskom primirju i istakao da te grupe  pozivaju džihadiste da ujedine napore u borbi protiv vladinih vojnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << preneo je TASS.

- Čujemo izjave ovih grupa da su se navodno priključili prekidu neprijateljstava. Međutim, nemamo zvaničnu potvrdu toga. Ako su ove grupe ozbiljne u potrazi za mogućnostima političkog rešenja sukoba u Siriji, one moraju radikalno da promene svoje pozicije - rekao je Borodavkin.

Ruski diplomata tvrdi da lideri tih grupa s vremena na vreme javno priznaju da se bore "rame uz rame" sa  grupom Džabhat al Nusra, kao i da su nedavno poručivali da je režim prekida neprijateljstava "mrtav" i da svi džihadisti moraju da udruže snage u borbi protiv vladinih vojnika.

Ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin nedavno je rekao da je Rusija  tražila od Odseka za borbu protiv terorizma Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da stavi na crnu listu glavnu sirijsku pobunjeničku grupu Džaiš al Islam, koja igra ključnu ulogu u mirovnim pregovorima o Siriji.

On je dodao da je Rusija, koja podržava režim sirijskog predsednika Bašara al Asada, tražila da se na crnu listu, na kojoj se nalaze Islamska država i Al Kaida, stavi i islamska pobunjenička grupa Ahrar al Šam.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski ambasador: Planira se ofanziva na sirijske gradove

Izvor: Blic, 29.Apr.2016

Sirijska vojska planira ofranzivu na gradove Deir al Zor i Raku uz podršku ruskih vazdušnih snaga, javila je danas novinska agencija RIA pozivajući se na ruskog ambasadora u UN u Ženevi Alekseja Borodavkina...#Borodavkin:Jayish al-Islam & Ahrah al-Sham groups have not formally joined the Syrian truce...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.