Vojska SAD zabrinuta zbog ruskog S-400

Izvor: RTS, 26.Nov.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD zabrinuta zbog ruskog S-400

Odluka Rusije da u svojoj bazi u Siriji rasporedi najmoderniji protivavionski raketni sistem S-400 izaziva "značajnu zabrinutost" za američku vojsku, saopštili su američki zvaničnici.
Neimenovani američki zvaničnik je za AFP rekao da protivavionski raketni sistem S-400, koji Rusija planira da rasporedi u svojoj bazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriji "predstavlja značajnu pretnju za svakog".

"Postoji značajna zabrinutost i što se tiče vazdušnih operacija u Siriji", naveo je zvaničnik.
S-400 ima domet od oko 400 kilometara, što znači da može da prodre duboko u tursku teritoriju, a može da predstavlja i potencijalnu pretnju za avione iz koalicije, predvođene SAD, navodi francuska agencija.
Moskva je najavila da će u Siriju poslati svoj najmoderniji protivavionski raketni sistem S-400, nakon što su u utorak turski lovci oborili ruski vojni avion na tursko-sirijskoj granici. Taj sistem će biti raspoređen u bazi Hmejmim.
Baza Hmejmim se nalazi na području koje kontrolišu snage sirijske vojske, a Rusija je koristi za poletanje svojih bombardera koji idu u akciju uništenja ciljeva Islamske države u Siriji.
Sistem S-400 je uveden u upotrebu u Rusiji 2007. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Američka vojska zabrinuta zbog ruskog S-400

Izvor: Press, 26.Nov.2015

Odluka Rusije da u svojoj bazi u Siriji rasporedi najmoderniji protivavionski raketni sistem S-400 izaziva "značajnu zabrinutost" za američku vojsku, saopštili su američki zvaničnici. .             Neimenovani...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.