Vojnici SAD u Kobaneu, obučavaju kurdske snage

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnici SAD u Kobaneu, obučavaju kurdske snage

Američki vojnici su u Kobaneu, gradu na severu Sirije, uništenom u borbama sa ID, kako bi obučili kurdske snage u borbi s džihadistima, rekli su kurdski izvori.

Mustafa Abdi, aktivista u tom gradu na turskoj granici, kazao je za AFP da su američki instruktori stigli u "proteklim satima".

Izvor iz Jedinica za zaštitu kurdskog naroda izjavio je da će Amerikanci pomoći u planiranju ofanziva na dva sirijska grada koja drži ID - Džarablus i "prestonicu" ekstremista u Siriji, grad Raku.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: Američki vojnici obučavaju Kurde za borbu protiv džihadista

Izvor: Blic, 26.Nov.2015

Američki vojnici su u Kobaneu, gradu na severu Sirije, gotovo uništenom u borbama sa ekstremističkom Islamskom državom, kako bi obučili kurdske snage u borbi sa džihadistima, rekli su danas kurdski izvori...Mustafa Abdi, aktivista u tom gradu na turskoj granici, kazao je za AFP da su američki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.