Vođa Al Kaide u Siriji nudi tri miliona evra za Asadovo ubistvo

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa Al Kaide u Siriji nudi tri miliona evra za Asadovo ubistvo

Lider sirijskog ogranka Al Kaide ponudio je tri miliona evra za ubistvo sirijskog predsednika Bašara el Asada i dva miliona evra za ubistvo lidera libanskog radikalnog šiitskog pokreta Hezbolah, saopšteno je danas u Bejrutu.

Abu Muhamed el Džulani ponudio je u audio poruci izdatoj u ponedeljak uveće, da će platiti "tri miliona evra bilo kome ko ubije Asada i tako okonča njegovu vladavinu".

"Koliko će još muslimanske krvi biti prolivene zbog jednog čoveka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << voli vlast? Koliko dugo muslimani treba da čekaju da ostvare svoja prava", zapitao se El Džulani u poruci i dodao da će nagradu dati i ako Asada ubije član njegove porodice, navodeći da će posle toga štititi ubicu.

El Džulani je takođe ponudio dva miliona evra za ubistvo lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, "čak i ako ga ubiju njegovi šiiti".

Hezbolah je uputio nekoliko hiljada svojih boraca u Siriju gde se bore na Asadovoj strani.

Više od 240.000 ljudi je poginulo od početka građanskog rata u Siriji od marta 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa terorista nudi tri miliona € za ubistvo Asada

Izvor: B92, 13.Okt.2015

Lider sirijskog Nusra fronta, povezanog sa Al-Kaidom, ponudio je tri miliona evra za ubistvo sirijskog predsednika Bašara el Asada, saopšteno je u Bejrutu...Ponudio je i dva miliona evra za ubistvo lidera libanskog radikalnog šiitskog pokreta Hezbolah...Abu Muhamed el Džulani ponudio je u audio-poruci...

Nastavak na B92...

Al Kaida nudi tri miliona evra za Asadovo ubistvo

Izvor: RTS, 13.Okt.2015

Lider sirijskog ogranka Al Kaide, El Nusra front, ponudio je tri miliona evra za ubistvo sirijskog predsednika Bašara el Asada i dva miliona evra za ubistvo lidera libanskog radikalnog šiitskog pokreta Hezbolah, saopšteno je u Bejrutu. ...

Nastavak na RTS...

"Tri miliona evra za ubistvo Bašara Al Asada"

Izvor: B92, 13.Okt.2015

Lider Al Nusra Fronta, koji je sirijska filijala Al Kaide, objavio je nagradu od tri miliona evra za ubistvo sirijskog predsednika Bašara Al Asada...U govornoj poruci emitovanoj kasno sinoć, Abu Muhamed al Džulani je obećao da će platiti tri miliona evra svakome ko može da ubije Asada i "završi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.