Više od 550 mrtvih u bombardovanjima u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 550 mrtvih u bombardovanjima u Siriji

Najmanje 553 osobe poginulo je za mesec dana u bombardovanjima položaja ekstremista Islamske države u Siriji, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava. 

Direktor opservatorije Rami Abdel Rahman izjavio je da je u tim vazdušnim napadima, koje je pokrenula međunarodna koalicija 23. septembra, poginulo 464 pripadnika Islamske države, 57 iz Fronta el Nosra (sirijskog ogranka Al Kaide) i 32 civila, od kojih šestoro dece i pet žena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Većina ubijenih iz Islamske države i Fronta el Nosra nisu Sirijci", rekao je Rahman.

SAD i neke arapske zemlje pokrenule su 23. septembra vazdušne udare na položaje džihadista u Siriji kako bi sprečile njihovo napredovanje prema kurdskom gradu Kobane na granici s Turskom.

SAD su u ponedeljak iz vazduha bacile oružje i municiju kurdskim snagama u Kobaneu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.