Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 35 hiljada imigranata namjerava tražiti azil u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je za prvih šest mjeseci ove godine 35.712 imigranata, prije svega iz Sirije i Afganistana, izrazilo namjeru da će zatražiti azil u Srbiji.

U Skupštini Srbije  je kazao da on još uvijek nema podataka koliko zbrinjavanje azilanata košta Srbiju.

Prema njegovim riječima  uhapšeno  je više od 7.000 ljudi koji su ilegalno pokušali da pređu granicu, ali da "ne gaji iluzije" da su uhapšeni  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << svi oni koji su pokušali da ilegalno preći granicu.

Stefanović je kazao da je problem što među migrantima ima onih koji ne dolaze iz ratom zahvaćenih područja, već ima i onih koji dolaze iz ekonomskih razloga, i da "to Evropa mora da reši", jer "Srbija ne može to sama".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema podataka koliko zbrinjavanje azilanata košta

Izvor: Akter, 02.Jul.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je za prvih šest meseci ove godine 35.712 imigranata, pre svega iz Sirije i Avganistana, izrazilo nameru da će zatražiti azil u Srbiji..Stefanović je u Skupštini Srbije kazao da on još uvek nema podataka koliko zbrinjavanje azilanata...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.