Više od 100 imigranata uhapšeno u Velesu

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 imigranata uhapšeno u Velesu

Više od 100 ilegalnih imigranata uglavnom iz Sirije i Iraka uhapšeno je u Velesu u vozu koji je prevozio ugalj iz Grčke, saopštilo makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Imigranti su pronađeni u nedelju u poslepodnevnim satima, a bili su sakriveni u vagonu voza koji je prevozio ugalj za fabriku "Feni" u Kavadarcima.

"Bilo je teško momunicirati sa većinom njih. Nisu znali gde su, odakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stižu, a ni gde idu " rekao je portparol ministartstva Ivo Koteski.

Prema inforamcijama nekolicine, policija je zaključila da su prešli granicu Sirije preko Turske i Iraka i da su prokrijumčareni preko Grčke.

Prema rečima Koteskog smešteni su u centar za imigrante u blizini Skoplja, a Makedonija planira da ih vrati Grčkoj. Izbeglice su raznih dobi, ima žena i dece.

Prema navodima makedonske policije imigranti plaćaju prosečeno oko 3.000 evra da ih prokrijumčare do Grčke uz dodatnih 800 do 900 da ih dovedu do Srbije, odakle imaju nameru da dođu do Nemačke ili Danske.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.