Vazdušni udari na islamiste u Siriji i Iraku

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušni udari na islamiste u Siriji i Iraku

SAD i njene koalicione partnerske države izvele su šest vazdušnih udara na položaje Islamske države u Siriji i 12 na islamiste u Iraku, saopštila je danas američka vojska.

Siriji je pet vazdušnih udara izvedeno nedaleko od Kobanea, koji se nalazi blizu granice Sirije sa Turskom, saopštile su udružene borbene snage, prenela je agencija Rojters.

Pentagon je saopštio ove sedmice da su džihadisti isterani iz 90 odsto delova Kobanea, posle četvoromesečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borbi između kurdskih boraca i pripadnika Islamske države.

U Iraku su udari izvedeni nedaleko od El Asada, El Rutbaha, Mosula, Sindžara i Tal Afara.

Ciljani su, između ostalog, položaji taktičkih jedinica Islamske države, zgrade, vozila i skladišta oružja, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vazdušni udari na islamiste u Siriji i Iraku

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015

SAD i njene koalicione partnerske države izvele su šest vazdušnih udara na položaje Islamske države u Siriji i 12 na islamiste u Iraku, saopštila je danas američka vojska...U Siriji je pet vazdušnih udara izvedeno nedaleko od Kobanea, koji se nalazi blizu granice Sirije sa Turskom, saopštile...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.