(VIDEO) TAJAC U SIRIJI: Amerikanci obustavili vazdušne udare čim je stigao ruski S-400!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) TAJAC U SIRIJI: Amerikanci obustavili vazdušne udare čim je stigao ruski S-400!

MOSKVA - Otkako su u Siriju stigli ruski sistemi S-400, Amerikanci nisu izveli ni jedan jedini vazdušni udar!.

Samo što su ruski PVO i protivraketni sistemi S-400 stigli u Siriju, nisu se utišali samo Turci, nego i Amerikanci.

Takozvana "međunarodna koalicija", koju predvode SAD, nije od juče izvela ni jedan jedini udar po bazama i položajima Islamske države, javlja Raša tudej.

No US airstrikes in Syria since Russia deployed S-400 systems https://t.co/YphdCfKJ0l >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pic.twitter.com/uxNWtVjrBF

Njen štab, naravno, tvrdi da to nema veze sa pojavom ruskih zenitnih raketnih sistema koji mogu da drže pod kontrolom celu teritoriju Sirije i dobar deo juga i jugozapada Turske.

"Odsustvo udara nije povezano sa postavljanje ruskih S-400. Neravnomernost udara, ili pak njihovo izostajanje, povezano je samo sa borbenim dejstvima. Udari nikada nisu slučajni već su sastavni deo organizovane kampanje. Uostalom, ciljevi se prvo otkrivaju, pa dodatno proveravaju pre napada jer želimo da nanesemo maksimalnu štetu Islamskoj državi, a da minimizujemo moguće žrtve meru civilima", saopštio je štab koalicije predvođene Amerikancimai.

Štab, naravno, o tome "mudro ćuti", ali uopšte nije isključeno da Ameri, pogotovo što je sada kod Latakije i ruska krstarica "Moskva", ne bombarduju da se ne bi videlo da su dosad najčešće "glumili" bombardovanje Islamske države. Ili da ne bi morali da njene baze, skladišta i utvrđene položaje zaista bombarduju!

Autor: EPK,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(VIDEO) TAJAC U SIRIJI Amerikanci obustavili vazdusne udare cim je stigao ruski S 400

Izvor: medio.rs, 28.Nov.2015

MOSKVA - Otkako su u Siriju stigli ruski sistemi S-400, Amerikanci nisu izveli ni jedan jedini vazdušni udar!

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.