Uznemirujući SNIMAK! Hutski snajperista pokosio Saudijce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2017, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uznemirujući SNIMAK! Hutski snajperista pokosio Saudijce!

Padaju kao pokošeni

Hutska medijska kuća "Al Masirah" objavila je kratki video i aktivnostima njihovih snajperista u provInciji Džizan, u Saudijskoj Arabiji.

Sirijske vlasti OBNAVLJAJU Palmiru: Istorijski predmeti dočekali BOLJE DANE

Na snimku se mogu videti Saudijski vojnici koji patroliraju i potom bivaju pogođeni metkom iz snajpera.

Jemenska vojska i Huti vrše konstantne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upade u dve južne provincije Saudijske Arabije, Džizan i Najran.

Huti predstavljaju ogranak Zeida, ogranak šiitskog islama sa krajnjeg severa Jemena, blizu granice sa Saudijskom Arabijom.

Njihov vođa, Husein Badredin al-Huti optužen je od strane vlade za organizovanje pobune, uključujući nasilne anti-izraelske i anti-američke demonstracije 2004. godine. Režim je naredio potragu za njim, što je rezultiralo hapšenjem stotina ljudi i smrt lidera, koji je sa desetinom svojih pristalica ubijen.

Od tada, Huti se aktivno bore sa centralnom vlašću tražeći veći politički uticaj i optužujući vladu za povezivanje sa Saudijskom Arabijom zanemarivajući nacionalni razvoj i potrebe tradicionalnog plemena Zeidi.

Predsednik Abd Rabu Mansur Al-Hadi tvrdi da Hute podržava Hezbolah, libanska šiitska milicija, dok zapadni zvaničnici veruju da ih Iran finansijski podržava kako bi mogao da kontroliše jemenski deo Crvenog mora.

Huti su odbili sve ove navode.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.