Ubijen komandant sirijskog ogranka Al Kaide

Izvor: Mondo, 05.Mar.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen komandant sirijskog ogranka Al Kaide

U eksploziji čija meta su bili najviši zvaničnici sirijskog ogranka Al Kaide, Fronta Nusra, ubijen je komandant te grupe general Abu Humam al Šami, naveli su izvori iz Fronta Nusra.

Foto: Screenshot YouTube

Kako je preneo Rojters, on je jedna od najistaknutijih ličnosti sirijskog ogranka Al Kaide koji je ubijen od njegovog formiranja 2013. godine.

Al Šami se borio u Avganistanu, Iraku i Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naveli su izvori iz Fronta Nusra.

Oni su rekli da je eksploziju izazvao vazdušni udar međunarodne koalicije koju predvode SAD, izvestio je Rojters.

Napad se dogodio u severozapadnoj provinciji Idlib, dok je u toku bio sastanak zvaničnika ogranka Al Kaide u Siriji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ubijen komandant sirijskog ogranka Al Kaide

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 00:13

U eksploziji čija meta su bili najviši zvaničnici sirijskog ogranka Al Kaide, Fronta Nusra, ubijen je komandant te grupe general Abu Humam al Šami, naveli su izvori iz Fronta Nusra...Kako je preneo Rojters, on je jedna od najistaknutijih ličnosti sirijskog ogranka Al Kaide koji je ubijen od njegovog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.