UNIŠTENA INFRASTRUKTURA Snimci iz svemira najbolje pokazuju kroz šta je Sirija prošla

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 06:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNIŠTENA INFRASTRUKTURA Snimci iz svemira najbolje pokazuju kroz šta je Sirija prošla

Građanski rat u Siriji počeo je pre više od četiri i po godine, gde je stigao na talasu arapskog proleća iz Severne Afrike i sa Bliskog istoka.

Borba između pobunjenika i vojske, uz obilato učešće velikih sila i krvave terorističke pirove Islamske države, u potpunosti je razorila zemlju.

Satelitski snimci prikazuju količinu struje koja se u Siriji koristila dok je rat još bio u zamahu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onu koja se trenutno koristi, a razlika je zapanjujuća. Snimke su zabeležili sateliti Američke nacionalne okeanske i atmosferske administracije (NOOA).

Naime, infrastruktura u zemlji je do te mere uništena, da je potrošnja električne energije drastično opala.

Pored toga, struju nema ko da koristi, s obzirom da ječetiri miliona ljudi izbeglo iz zemlje, dok je još sedam miliona interno raseljeno.

Čak i da rat prestane danas, Siriji će trebati godine, a možda i decenije oporavka od uništenja koje je pretrpela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.