Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN obustavile humanitarnu aktivnost u Siriji

Specijalni izaslanik generalnog skeretara UN za Siriju je saopštioda su UN obustavile planirane humanitarne aktivnosti u toj zemlji zbog najnovijeg talasa vojnih aktivnosti.

Izaslanik Stafan de Mistura (Staffan de Mistura) je objavio da je tim UN obavio sve pripreme da odmah sprovede humanitarne aktivnosti ako bude sporazuma o prekidu vatre.

Dogovor koji bi omogućio humanitarnu aktivnst UN je bio da se sunitskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pobunjenicima i njihovim porodicama obezbedi izlazak iz grada Zabadanija, na jugozapadu Sirije, u zamenu za siguran prolaz šiitskih civila iz sela Fua i Kfaria, na severu, koji su pod opsadom pobunjenika.

Fua i Kfaria su u pokrajini Idlib gde su ruski avioni izveli nekoliko napada u protekla dva dana.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UN obustavile humanitarnu aktivnost u Siriji

Izvor: Akter, 03.Okt.2015, 10:32

Specijalni izaslanik generalnog skeretara UN za Siriju je saopštioda su UN obustavile planirane humanitarne aktivnosti u toj zemlji zbog najnovijeg talasa vojnih aktivnosti..Izaslanik Stafan de Mistura (Staffan de Mistura) je objavio da je tim UN obavio sve pripreme da odmah sprovede humanitarne aktivnosti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.