UDAR IZ KASPIJSKOG MORA Ruska mornarica lansirala 26 projektila na Islamsku državu!

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAR IZ KASPIJSKOG MORA Ruska mornarica lansirala 26 projektila na Islamsku državu!

Rusija nastavlja sa napadima na Islamsku državu, a danas je sa četiri razarača u Kaspijskom moru lansirala 26 raketa na položaje džihadista u Siriji.

- Četiri naša ratna broda koji se nalaze u Kaspijskom moru lansirala su 26 raketa na 11 položaja terorista Islamske države u Siriji. Nijedan civilni objekat nije pogođen - saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Projektili su leteli 1.500 kilometara pre nego što su pogodili metu. Napadi su izvedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saradnji sa Iranom i Irakom, s obzirom da su projektili morali da lete kroz vazdušni prostor te dve države kako bi došli do Sirije.

Ruski ratni brodovi prethodno su imali ulogu u razmeštanju ruskih borbenih aviona u Siriji i isporuci opreme i zaliha u vazduhoplovnu bazu nedaleko od Latakije i u bazu u Tartusu.

Rusija već sedam dana izvodi vazdušne udare na terorističke snage u Siriji, a do sada je obavljeno preko 120 borbenih letova.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UDAR IZ KASPIJSKOG JEZERA Ruska mornarica lansirala 26 projektila na Islamsku državu!

Izvor: Blic, 07.Okt.2015

Rusija nastavlja sa napadima na Islamsku državu, a danas je sa četiri razarača u Kaspijskom jezeru lansirala 26 raketa koji su uništili 11 položaja džihadista u Siriji...- Četiri naša ratna broda koji se nalaze u Kaspijskom jezeru lansirala su 26 raketa na 11 položaja terorista Islamske države...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.