U vazdušnim udarima Rusije poginula dvojica komandanata IS

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnim udarima Rusije poginula dvojica komandanata IS

Zamenik načelnika generalštaba ruske armije general-potpukovnik Igor Makušev saopštio je da su ruski avioni danas uništili uporište grupe Liva al-Kah u Siriji i ubili dvojicu komandanata terorističke organizacije Islamska država, kao i oko 200 ekstremista.

"Uporište grupe Liva al-Hak je uništeno nakon što je direktno pogođeno preciznim bombama KAB 500-S. Prema presretnutim razgovorima, u vazdušnim udarima poginula su dvojica komandanata IS na terenu i oko 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekstremista ", rekao je on a preneo Tass.

Makušev je rekao da su u poslednjih 24 sata ruski lovci izveli 67 letova i obavili 60 vazdušnih napada na pozicije terorista.

Ruski lovci počeli su da izvode vazdušne udare na lokacije terorista u Siriji 30. septembra, podsetila je ruska agencija dodajući da je rusko osoblje iz te grupe, stacionirano u vazduhoplovnoj bazi Hmeimim i da raspolaže sa 50 aviona i helikoptera.

U sredu, ruska flota iz Kaspijskog mora ispalila je sa četiri broda krstareće rakete Kalibr, prvi put protiv terorističke organizacije IS u Siriji.

Ruska agencija je prenela da IS, prema nekim izveštajima, sada kontroliše oko 40 odsto teritorije Iraka i 50 odsto teritorije u Siriji.

IS je ekstremistička organizacija koja se bori za stvaranje "islamskog kalifata" ne osvojenim teritorijama Iraka i Sirije, preneo je Tass.

Prema američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji IS ima oko 30.000 pripadnika, dok iračke vlasti tvrde da ih je oko 200.000.

Među njima su građani 80 zemalja, između ostalog iz Britanije, Nemačke, Maroka, Saudijske Arabije, SAD, Kanade, Rusije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.