Turska vojska: Ubijeno 25 kurdskih terorista

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska vojska: Ubijeno 25 kurdskih terorista

Turska vojska objavila je danas da je u vazdušnim udarima na severu Sirije gde vodi veliku vojnu operaciju da protera kurdske borce i borce Islamske države ubila 25 kurdskih "terorista", prenela je provladina agencija Anadolija.

Vojska je navela da je 25 "terorista" Radničke partije Kurdistana (PKK) i Partije demokratske unije (PYD) u Siriji ubijeno u vazdušnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << udarima u mestu Džarablos i da su preduzete sve mere da se spreči stradanje civilne populacije.

Ranije danas jedna nevladina organizacija objavila je da je u turskim vazdušnim udarima i artiljerijskoj paljbi poginulo najmanje 35 sirijskih civila.

To je najveći broj civilnih žrtava od početka ofanzive "Štit Eufrata", koju je u sredu počela turska vojska zajedno s pobunjenicima, u cilju proterivanja džihadista Islamske države sa tursko-sirijske granice i zaustavljanja prodora kurdskih snaga.

Međutim turska vojska je dala uveravanja da čini sve da se izbegnu udari na civile u toj oblasti.

Turska sada ima oko 50 tenkova i stotine vojnika na sirijskoj teritoriji. Nekoliko sati posle početka ofanzive, pobunjenici koje podržava Ankara proterali su Islamsku državu ih mesta Džarablos, blizu granice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.