U novom napadu koalicije u Siriji poginulo najmanje 80 civila, među njima 33 DECE

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom napadu koalicije u Siriji poginulo najmanje 80 civila, među njima 33 DECE

U novom vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD na grad na istoku Sirije jutros je poginulo najmanje 80 civila, medju njima i 33 dece.

Najveći broj njih su članovi porodica boraca Islamske države, navodi AFP.

Novi bilans je saopšten u trenutku kada je visoki komesar UN za ljudska prava pozvao "vazdušne snage svih zemalja" koje intervenišu u Siriji da bolje razlikuju "civilne i vojne ciljeve", jer se ekstremisti često mešaju sa stanovništvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sprečavaju ga da beži.

Medicinski i civilni izvori opozicione Sirijske opservatorije za ljudska prava u gradu Majadin su rekli da su "te porodice utočište potražile u zgradi opštine" tog grada.

Majadin se nalazi blizu iračke granice i pod kontrolom je Islamske države, a poslednjih meseci je tu došao veliki broj izbeglica iz Iraka i Rake, u Siriji, gde su u toku ofanzive lokalnih snaga i medjunarodne koalicije.

Majadin je napadnut i sinoć, i tom prilikom je stradalo 37 civila, takodje članova porodica džihadista.

Prema Opservatoriji, sa sedištem u Velikoj Britaniji, udari koalicije izmedju 23. aprila i 23. maja su izazvale najveći broj civilnih žrtava u mesec dana u Siriji.

Koalicija je udare na Islamsku državu u Iraku počela u avgustu 2014, a u Siriji mesec dana kasnije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.