U jučerašnjem napadu izraelskih aviona, ubijeno više sirijskih vojnika (MAPA/FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U jučerašnjem napadu izraelskih aviona, ubijeno više sirijskih vojnika (MAPA/FOTO/VIDEO)

Izrael je izvršio više vazdušnih napada u Siriji od izbijanja građanskog rata u toj zemlji 2011. godine

Nekoliko osoba je u subotu ubijeno u napadu izraleskih aviona na Siriju, koji se dogodio nakon što je 10 projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javile su sirijska novinska agencija SANA i portparol izraelske vojske.

Syria says Israel strike kills civilians https://t.co/WCebUihGmB pic.twitter.com/riPr1GON9O

— Reuters Top >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << News (@Reuters) June 25, 2017

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, dva sirijska vojnika ubijena su u napadu Izraela.  Opservatorija je prijavila i žestoke borbe između snaga sirijske vlade i pobunjenika na jugozapadu Sirije.

Meta izraelskih vazduhoplovnih snaga su bila i dva tenka sirijske vlade u severnom delu Golanske visoravni, naglasio je portparol vojske dodajući da nije bilo žrtava kao posledica ispaljivanja projektila.

Earlier today, in response to over 10 projectiles fired at Israel, an IAF aircraft targeted 3 positions belonging to the Syrian regime pic.twitter.com/JWOVVXG1dc

— IDF (@IDFSpokesperson) June 24, 2017

Kako je dodao, zbog "neprihvatljivog kršenja izraelskog suvereniteta", Izrael je protestovao kod posmatračkih snaga UN koje su zadužene za nadgledanje sporazuma o prekidu vatre iz 1974. godine koji su potpisale dve zemlje.

SANA je potvrdila da se dogodio napad navodeći da je u njemu stadao "neodređeni broj ljudi" i da je naneta materijalna šteta, prenosi AFP.

Israel launches strikes on Syrian military positions in response to projectiles fired into Israel, IDF says https://t.co/ibmoOidHTL pic.twitter.com/8MJBvgh6Rv

— CNN Breaking News (@cnnbrk) June 24, 2017

, od kojih je većina ciljala na konvoje s oružjem ili skladišta šiitske libanske proiranske pravojne organizacije Hezbolah, koja podržava sirijsku vladu.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.