U Siriji ubijen kosovski glavoseča?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji ubijen kosovski glavoseča?

Kurdske snage objavile su fotografije nakon borbe za sirijski grad Kobane sa pripadnicima IS, naglašavajući da je tom prilikom ubijeno 42 terorista, ali još nije sigurno da li je među njima i kosovski Albanac Lavdrim Mudžaheri, za koga je britanska novinarka Hale Džaber iz "Sandej Tajmsa" na svom Twitter nalogu objavila da je ubijen, preneli su mediji u Prištini.

Lavdrim Mudžaheri, poznatiji pod nadimkom "komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lav", u centar pažnje dospeo je kada je nožem odrubio glavu zarobljenom sirijskom dečaku i postavio sliku tog zločina na društvene mreže, nakon čega je usledila opsežna akcija kosovske policije protiv "kačaničke grupe" džihadista.

"Još jedan zloglasni borac IS Abu Abdulah Kosova je ubijen danas u Kobani u Siriji", napisala je na svoj tviter nalogu Hala Džaber, navodeći Mudžaherijev ratni nadimak po kome je bio poznat u Siriji, prenosi portal "koha.net".

I dopisnik "Al Rai-ja", Elijah J. Magnier, potvrdio je ubistvo Lavdrima Muhadžerija u borbama oko Kobanea između Kurda i IS.

Portal prenosi da je Magnier na svom tviter profilu napisao da je Abu Abdulah ubijen i da su to potvrdili i neki kanali IS.

Nije prvi put da se pojavi vest da je ubijen Lavdrim Muhadžeri da bi se kasnije te informacije pokazale netačnim.

Na Fejsbuku, kako je objavio "koha.net", pojavila se slika Muhadžerija, ispod koje je napisano da je još živ.

"Snažna poruka svima onima koji kažu da sam poginuo da greše jer sam, hvala budi Alahu, dobro. Neka nas Alah jača, a vi i dalje lajte kao psi", piše na statusu 'Lavdrim Muhadžiri' na Fejsbuku, koji do nedavno nije ni postojao.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.