U Siriji oslobođene stotine zatvorenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji oslobođene stotine zatvorenika

Sirijska vlada oslobodila je danas nekoliko stotina zatvorenika, od kojih su neki podržavali pobunu protiv predsednika Bašara al-Asada.

Ministar pravde Hišam al-Šar rekao je da je oslobođeno 672 ljudi, od toga 91 žena.

Zatvorenici su oslobođeni zbog praznika koji obeležava kraj svetog muslimanskog meseca Ramazana. Sirijske vlasti uobičajeno puštaju zatvorenike povodom većih praznika.

Među oslobođenima u Damasku je i Abdul-al-Rahman Ali (45), >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je finansirao pobunjeničke borce. On je rekao da je "pogrešio i da svi ljudi prave greške" i dodao da se "pokajao i da će prigrliti svoju otadžbinu".

Od početka krize u Siriji u martu 2011. zatvorene su desetine hiljada ljudi, a u sukobu je poginulo oko 400.000 lljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođene stotine zatvorenika u Siriji

Izvor: RTS, 24.Jun.2017

Sirijska vlada oslobodila je nekoliko stotina zatvorenika, od kojih su neki podržavali pobunu protiv predsednika Bašara el Asada. . Ministar pravde Hišam el Šar rekao je da je oslobođeno 672 osobe, od toga 91 žena...Zatvorenici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.