U Siriji izbili sukobi kod brane koju kontroliše Islamska država

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji izbili sukobi kod brane koju kontroliše Islamska država

U Siriji je došlo do intenzivnih sukoba u blizini velike brane koju kontrolišu ekstremisti na reci Eufrat, saopštili su aktivisti i Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržavaju SAD.

Portparolka SDF Džihan Šeik Ehmed rekla je da je došlo do sukoba kod ulaza u branu i da ima žrtava među borcima Islamske države, ne navodeći detalje.

Opoziciona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je saopštila da pripadnici SDF oprezno prilaze zgradama brane Tišrin zbog mina i eksploziva koje su postavili ekstremisti Islamske države.

Do napredovanja ka brani je došlo tri dana pošto je američka letelica prebacila borce sirijskih Kurda i njihovih saveznika iza linija Islamske države da bi predvodili napad na strateški važan grad Tabku gde se nalazi brana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.