Turski biznismeni u Rusiji: Erdogane, zašto?!

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski biznismeni u Rusiji: Erdogane, zašto?!

Turske biznis asocijacije koje posluju u Rusiji digle su u najvišem stepenu uzbune nakon obaranja ruskog aviona u Siriji, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Dobijamo jako puno signala od predstavnika turskih biznis i civilnih organizacija koje posluju u Rusiji – svi su na najvišem nivou uzbune i niko ne može da razgonetne zašto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan to uradio“, rekao je Peskov.

On je ocenio da ovakva provokacija ni u kom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može da bude u interesima NATO, Rusije, pa ni same Turske.

"Takvi potezi se ocenjuju kao najstrašnije provokacije, to je jasno od samog početka. Oni nisu ni u interesima NATO, ni Rusije, pa na kraju krajeva ni same Turske“, zaključio je Peskov.

Komentarišući da li je sin turskog predsednika umešan u ilegalnu trgovinu naftom sa pripadnicima terorističke organizacije Islamska država, Peskov je rekao da Moskva raspolaže tom informacijom iako nije mogao da precizira kooliko je ta informacija detaljna.

On je, međutim, podsetio da je novi ministar energetike Turske oženjen predsednikovom ćerkom.

U utorak je ruski bombarder Su-24 u blizini turske granice bio oboren turskim lovcem F-16. Jedan pilot je ubijen dok su borci sa zemlje pucali na njih, a prilikom spasilačke operacije poginuo je i jedan vojnik.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Turski biznis u Rusiji na najvišem nivou uzbune

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2015

28.11.2015. -..Turske biznis asocijacije koje posluju u Rusiji podigle su se na najviši stepen uzbune nakon obaranja ruskog aviona Su-24 u Siriji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...„Dobijamo jako puno signala od predstavnika turskih biznis i civilnih organizacija koje posluju u Rusiji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.