Turska vojska još godinu dana sa osnovom za napade

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska vojska još godinu dana sa osnovom za napade

Turski parlament doneo je odluku da produži mandat na još godinu dana turskoj vojsci da sprovodi vojne operacija preko granice, u susednoj Siriji i Iraku.

Sadašnji mandat, koji je poslužio kao pravni osnov za poslednje napade turske vojske protiv Islamske države (ID) u Siriji i kurdskih pobunjenika u Iraku, ističe u oktobru, prenela je agencija AP.

Isti mandat, takođe, omogućava turskoj vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odobri stranim trupama da se stacioniraju na teritoriji Turske.

AP navodi da je Turska od nedavno preuzela veću ulogu u borbi protiv džihadista Islamske države, pridruživši se kampanju koja sprovodi vazdušne udare na IS, kao i omogućavanje korišćenja turskih vazduhoplovnih vojnih baza za američke borbene avione i bespilotne letelice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turskoj vojsci odobrene prekogranične akcije

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2015

ANKARA - Parlament je na godinu dana produžio mandat turskoj vojsci da provodi vojne operacija preko granice...Turski Parlament donio je odluku da produži mandat na još godinu dana turskoj vojsci da provodi vojne operacija preko granice, u susjednoj Siriji i Iraku...Sadašnji mandat, koji je poslužio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Jemenu ubijena 22 vojnika UAE

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2015

Dvadeset dva pripadnika vojske Ujedinjenih Arapskih Emirata ubijeno je Jemenu, u sklopu zajedničkih operacija sa armijom Saudijskom Arabije koje se vode protiv šiitskih pobunjenika, poznatijih kao Huti, javila je novinska agencija WAM, a prenosi AP...To je najveći gubitak armije Ujedinjenih Arapskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.