Turska, privedeno deset ekstremista IS

Izvor: RTS, 02.Mar.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, privedeno deset ekstremista IS

Policija u Turskoj je privela deset ekstremista Islamske države, koje je otkrila tokom racije po kućama u severozapadnoj turskoj provinciji Sakarja.
Pretpostavlja se da su osumnjičeni turski državljani, navodi turska agencija Dogan, bez davanja više informacija o slučaju, prenosi Tanjug.

I prošlog meseca je pritvoreno pet Turaka osumnjičenih za pripadnost IS, pošto su turske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti navele da je na stotine Turaka se priključilo džihadistima u Siriji i Iraku.
Turska vojska je pokrenula disciplinski postupak protiv svog vojnika Ozgura Orsa koji je odbio da se suprostavi džihadistima, nakon čega je nestao na granici sa Sirijom.
Podoficir Ors je nestao u januaru pošto je prešao granicu sa Sirijom iz jugoistočne turske provincije Kilis u operaciji hvatanje grupu krijumčara.
Vojska je optužila vojnika da je naneo štetu ugledu države i armije zato što se nije odupreo ekstremistima IS, piše turski dnevnik Milijet.
Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi da bude otpuštan iz vojske, prenela je agencija AFP.
Mediji su ranije spekulisali da su Orsa možda oteli ekstremisti IS - tvrdnje koje nisu potvrdili zvaničnici niti vojska.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beč: Sve više ljudi odlazi u džihad

Izvor: B92, 03.Mar.2015, 11:13

Borbama Islamske države u Siriji i Iraku se do sada priključilo više od 200 osoba iz Austrije, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh"...Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je objavilo da je do sada 190 lica iz Austrije pošlo u džihad u Siriju i Irak...Prema insajderu „"Esterajha"“...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.