Turska obalska straža spasla 30 migranata iz Sirije u Egejskom moru

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska obalska straža spasla 30 migranata iz Sirije u Egejskom moru

Turska obalska straža spasila je 30 migranata iz Sirije u Egejskom moru, pošto je njihov čamac, kojim su se kretali ka Grčkoj, počeo da se puni vodom, izvestili su danas turski državni mediji.

Spasilačka operacija dolazi u trenutku sve većeg priliva migranata koji nastoje da se domognu obala Evrope, i nakon jedne od najtežih pomorskih nesreća u Mediteranu, u kojoj se čak 800 migranata koji su brodom krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Libije, udavilo u Sredozemnom moru.

Migranti iz Sirije pokušali su da iz turskog letovališta Bodrum dođu do grčkog ostrva Kos, ali se njihov čamac počeo da puni vodom tokom oluje. Obalska straža je dobila dojavu i presrela je brod u blizini Bodruma u ponedeljak uveče.

Svi migranti su spaseni, uključujući jedno dete, u poslednjem trenutku, mada su krijumčari neke od migranata primoravali da skoče u more.

Obalska straža navodi da su neki od migranata bili privođeni nekoliko puta ranije, zbog pokušaja da uđu u Evropu ilegalno.

Turska, u kojoj se već nalazi 1,8 miliona izbeglica iz sirijskog građanskog rata, postala je ključna tranzitna tačka na istoku Mediterana za ljude koji traže bolji život u Evropi.

U zapadnom delu Sredozemnog mora migranti polaze uglavnom iz Libije pokušavajući da se dokopaju italijanskog ostrva Lampedusa.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.