Turska ne učestvuje u borbama protiv džihadista

Izvor: RTS, 05.Mar.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska ne učestvuje u borbama protiv džihadista

Premijer Turske Ahmet Davutoglu kaže da će Ankara podržati borbu protiv džihadista, ali neće učestvovati u borbama protiv Islamske države u Iraku i Siriji.
Ahtmet Davutoglu je novinarima na putu za Njujork rekao da Turska ne želi da učestvuje u oružanom konfliktu u Iraku i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriji, ali da podrža ofanzivu u Mosulu u Iraku, javlja Beta.

Turske vlasti su u utorak uputile vojnu opremu iračkoj vojsci koja se sa Islamskom državom bori oko strateški značajnog grada Tikrit.
Vojni izvori u Ankari naveli su da vojna oprema ne podrazumeva oružje.
Turski premijer navodi da njegova zemlja ne želi "terorističke pretnje" na granici sa Irakom i Sirijom.
Turska je kritikovana zbog podrške pobunjeničkim grupama protiv sirijskog režima Bašara el Asada, koga smatra svojim neprijateljom.
Vlasti u Ankari su odbile da podrže kurdske snage koje su u januaru preuzele kontrolu nad sirijskim gradom Kobaneom na granici s Turskom.
Turska je pre nedelje povukla svoje vojnike iz otomanskog mauzoleja u Siriji, delu koji kontroliše Islamska država.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska isključuje direktno učešće u osvajanju Mosula

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2015

ANKARA - Turska neće uzeti učešće u bilo kakvoj vojnoj ofanzivi Iraka sa ciljem ponovnog preuzimanja grada Mosula od Islamske države (ID), saopštio je turski premijer Ahmet Davutoglu tokom puta u Njujork...On je istakao kako je Turska spremna da Iraku u osvajanju Mosula pruži samo logističku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

U borbi protiv džihadista Amerika se uzda u Iran

Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:43

Vašington - - U vreme kada je američki predsednik Barak Obama pod jakim pritiskom republikanskog Kongresa povodom pregovora o obuzdavanju nuklearnih ambicija Irana, pojavljuje se zapanjujući paradoks: Obama se sve više uzda u iranske borce dok pokušava da se obračuna sa ekstremistima Islamske države...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.