Turska nastavlja s napadima u Siriji i Iraku

Izvor: VOA, 25.Jul.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska nastavlja s napadima u Siriji i Iraku

Premijer Ahmet Davutoglu izjavio da će se bezbednosne operacije nastaviti dokle god to bude potrebno. "Niko ne bi trebalo da sumnja u našu odlučnost. Nećemo dozvoliti da da se Turska pretvori u zemlju bezakonja".

Turski borbeni avioni gađali su protekle noći kampove grupe koja sebe naziva Islamska država u Siriji, dok su turske kopnene snage izvršila napade na delove severnog Iraka, u kojima se nalaze pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Kurdistankse radničke partije (PKK).

Turski zvaničnici navode da je cilj napada bio da se stvopri "zona bezbednosti" u velikoj oblasti na severu Sirije.

Obraćajući se novinarima u Ankari, premijer Turske Ahmet Davutoglu je izjavio da će se bezbednosne operacije nastaviti dokle god to bude potrebno.

"Niko ne bi trebalo da sumnja u našu odlučnos. Nećemo dozvoliti da da se Turska pretvori u zemlju bezakonja", poručio je Davutoglu.

Napad na PKK bio je prvi udar Turske na iračke Kurde još od 2013. kada je postignuto primirje  između dve strane. U saopštenju vlade navodi se da su Turski avioni gađali skloništa PKK, bunkere, skladišta i druge "logističke punktove".

"Primirje više ne znači ništa, posle intenzivnih vazdušnih napada okupatorske turske vojske", objavila je Kurdistanska radnička partija na svojoj internet stranici.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.