Turska gađa Kurde u Siriji

Izvor: VOA, 14.Feb.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska gađa Kurde u Siriji

Sirijski aktivisti navode da je Turska već drugi dan za redom granatirala položaje kurdskih boraca u severnoj Siriji posle upozorenja Ankare da će preduzeti akciju ukoliko bude suočena sa pretnjom preko granice.

Sirijska opservatorija za ljudska prava koja prati konflikt u Siriji, saopštava je da su predmet napada oblasti severno od Alepa i da su ubijena >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << dva kurdska borca.

Turski premijer Davutoglu je juče izjavio da su kurdske snage pretnja Sirijskom gradu Azazu na nekoliko kilometara od granice. Sirijska vojska uz podršku Rusije vrši sopstvenu ofanzivu u regionu sa ciljem da ponovo zauzme grad Alepo i graničnu oblast.

Juče je, predsednik Obama telefonom razgovarao o Siriji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom naglasivši važnost konstruktivne uloge Moskve "okončanjem  vazdušne kampanje protiv umerenih opozicionih snaga u Siriji."

Cilj razgovora je takodje bio da se naglasi važnost hitnog pristupa humanitarnih organizacija opkoljenim gradovima u Siriji, navedeno je danas u saopštenju Bele kuće.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.