Turska: 2 vojnika stradala u sukobu

Izvor: B92, 22.Jul.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: 2 vojnika stradala u sukobu

Ankara -- Dva turska vojnika su poginula, a jedan je ranjen u sukobu sa osumnjičenim švercerima u blizini sirijske granice, izjavio guverner provincije Sanliurfa.

Do oružanog sukoba je došlo sinoć kada je vojna patrola zaustavila grupu švercera koji su pokušavali da pređu iz Sirije u oblast Džejlanpinar, u jugoistočnoj Turskoj, navodi Rojters.

"Dva vojnika su poginula, a jedan je ranjen. Znamo da je na drugoj strani bilo dosta žrtava", rekao je guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izetin Kičik, dodajući da je pojačano obezbeđivanje tog područja i da su dopremljena oklopna vozila.

Osnovne namirnice poput benzina i šećera veoma su skupe u Turskoj, pa crno tržište cveta, a Turska sve teže kontroliše krijumčarenje preko 900 kilometara duge porozne granice sa Sirijom zbog građanskog rata u toj susednoj zemlji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.