Tri turska vojnika poginula na granici sa Sirijom

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri turska vojnika poginula na granici sa Sirijom

U napadu na armijski konvoj, za koji se sumnja da je odgovorna militantna i ilegalna Radnička partija Kurdistana (PKK) jutros su na jugoistoku zemlje poginula tri turska vojnika, saopštila je vojska.

Taj napad u provinciji Sirnak, uz granicu sa Sirijom, najgori je napad od 20. jula kada je registrovana eskalacija nasilja na turske snage bezbednosti.

Na konvoj je pucano dok je bio u bezbednosnoj operaciji na tom području, a u toj akciji ubijen je i jedan pobunjenik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a kasnije su na lice mesta upućeni helikopteri i specijalne jedinice.

Turski mediji javili su danas da su jedan turski policajac i jedan civil ubijeni u jugoistočnoj Turskoj u novom napadu pripisanom kurdskim pobunjenicima koji su pre skoro nedelju dana obnovili gerilske akcije, a na šta je država odgovorila vazdušnim udarima.

Napada ove vrste je sve više, u odmazdi za samoubilački bombaški napad 20. jula u gradu Suruču, na jugu Turske, pripisanom džihadistima Islamske države, sa 32 žrtve među kojima su bili mladi kurdski aktivisti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tri turska vojnika poginula na granici sa Sirijom

Izvor: Akter, 30.Jul.2015

Tri turska vojnika poginula su jutros u napadu na njihov konvoj za koji se sumnja da je odgovorna Radnička partija Kurdistana (PKK) na jugoistoku zemlje, saopštila je vojska..Taj napad u provinciji Sirnak, kod granice sa Sirijom, nagori je napad od 20. jula kada je registrovana eskalacija nasilja na...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.