Izvor: RuskaRec.ru, 16.Apr.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov savetnik uveren da je trenutak za oštar razgovor sa RF oko Sirije

Savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Gerbert Mekmaster smatra je trenutak za  „oštar razgovor" sa Rusijom povodom njenih dejstava u Siriji, uključujući podršku vladi predsednika Bašara Asada.
On je ovo mišljenje izneo u intervjuu za televiziju ABC.
Mekmaster se složio da su odnosi Vašingtona i Moskve u ovom trenutku na najnižoj tački, rekavši da samim tim nema druge nego da krenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << uzlaznom linijom.
Tim povodom smatram da se poseta državnog sekretara Reksa Tilersona Rusiji dogodila u najboljem mogućem trenutku, naglasio je on.
Mekmaster se žestoko obrušio na  Moskvu zbog podrške sirijskoj vladi čiji je režim nazvao „krvavim“ i „strašnim“.
Mora se dovesti u pitanje podrška Rusije takvom strašnom režimu, koji predstavlja jednu od strana u konfliktu, rekao je Trampov savetnik, optužujući Moskvu i za „podrivačko delovanje u Evropi“, ne objašnjavajući pritom na šta je tačno mislio.
Zbog toga smatram da je došlo vreme za „ozbiljnu raspravu“ sa Rusijom, rekao je Mekmaster, istakavši da to ne može da uradi niko drugi osim državnog sekretara SAD, prenosi agencija Tass.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Trampov savetnik uveren da je trenutak za oštar razgovor sa RF oko Sirije

Izvor: RuskaRec.ru, 17.Apr.2017, 12:49

Savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Gerbert Mekmaster smatra da je trenutak za  „oštar razgovor" sa Rusijom povodom njenih dejstava u Siriji, uključujući podršku vladi predsednika Bašara Asada.. On je ovo mišljenje izneo u intervjuu za televiziju ABC.. Trećina ruskih državljana...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.