Tokom trodnevnih sukoba u Kobaneu poginulo 100 ekstremista

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom trodnevnih sukoba u Kobaneu poginulo 100 ekstremista

Najmanje 100 pripadnika ekstremističke Islamske države (IS) poginulo je u sukobima oko strateškog sirijskog grada Kobanea tokom protekla tri dana, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Opservatorija je saopštila da je sa najnovijim brojem poginulih pripadnika IS broj ukupno poginulih ekstremista u sukobima oko Kobanea >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje su počele 16. septembra, porastao na 576, preneo je AFP.

U sukobima su uzeli učešća i pripandici IS iz Alepa i Rake, navela je Opservatorija.

U sukobima oko Kobanea je poginulo i 15 pripadnika Jedinica za zaštitu kurdskog naroda (YPG) koji brane grad od ekstremista, dok je još 11 ekstremista nastradalo u vazdušnim napadima.

Ukupno u sukobima oko Kobanea do sada je poginulo 958 osoba - 576 ekstremista IS, 361 pripadnik YPG i 21 civil, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za tri dana poginulo 100 džihadista

Izvor: B92, 01.Nov.2014

Najmanje 100 pripadnika ekstremističke Islamske države (ID) poginulo je u sukobima oko strateškog sirijskog grada Kobanea tokom protekla tri dana...Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je sa najnovijim brojem poginulih pripadnika ID broj ukupno poginulih ekstremista u sukobima...

Nastavak na B92...

Novi vazdušni udari na mete IS u Siriji i Iraku

Izvor: Press, 01.Nov.2014

Američki lovci i bombarderi izveli su od petka pet napada na džihadiste Islamske države u blizini sirijskog grada Kobanea i pet u Iraku od petka, saopštila je američka Centralna komanda. . U saopštenju se navodi da je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.