Svet ne reaguje na masakre

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svet ne reaguje na masakre"

Sirijska opservatorija iznela tvrdnju da su sirijske snage tokom proteklih deset dana ubile najmanje 221 civila, od kojih je trećina dece, preneo je Rojters.

Opservatorija "ponovo osuđuje međunarodnu zajednicu jer ćuti na masakre koje svakodnevno sprovodi režim (sirijskog predsednika) Bašara el-Asada protiv sinova sirijskog naroda".

Britanska agencija navodi da je intenziviranje ofanzive Asadovih snaga "povećalo zabrinutost njegovih protivnika da bi on mogao, koristeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazduhoplovne napade pod vodjstvom SAD na pobunjenike Islamske države, da ponovo osvoji teritorije u toj zemlji".

Damask nije imao prigovore na selektivne vazdušne napade, koji su koncentrisani na istok i sever Sirije kojima dominiraju pobunjenici a udaljeni su od naseljenih oblasti blizu glavnog grada Sirije i mediteranske obale, navodi Rojters.

Opservatorija je saopštila da je od 20. oktobra sirijska vojska preduzela najmanje 769 napada u kojima je više od 500 ljudi ranjeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Asad stiče prednost zahvaljujući IS?

Izvor: RTS, 30.Okt.2014

Protivnici Bašara el Asada strahuju da sirijski predsednik pokušava da stekne prednost u građanskom ratu zahvaljujući vazdušnim napadima Zapada na pozicije Islamske države. Opservatorija navodi da je veliki broj civila stradao u poslednjim napadima sirijskog režima...Antirežimska Sirijska opservatorija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.