Izvor: TangoSix.rs, 07.Okt.2015, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suhoji iznad Sirije

Tango Six će u narednom periodu redovno izveštavati o dešavanjima u Siriji, prenositi najaktuelnije događaje, analizirati dostupne fotografije, video materijal i informacije iz različitih izvora.
Na prvom video klipu vidi se snimak sa GoPro kamere montirane na donji deo trupa taktičkog bombardera Su-24M koji odbacuje nevođene razorne bombe OFAB-250-270 sa podtrupnih linija za nošenje naoružanja. Ovo borbeno dejstvo dogodilo se pre dva dana u reonu grada Idlib kada je u šumovitom predelu >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << uništeno oko 30 vozila među kojima su se nalazili tenkovi, oklopni transporteri i neborbena prevozna sredstva.

 
Taktički bombarder Su-34 imao je prvu borbenu upotrebu od kako je zvanično uveden u naoružanje VKS Rusije prošle godine. Po ciljevima na zemlji u Siriji između ostalog posade ovih aviona dejstvuju i inercijalno/satelitskim vođenim bombama KAB-500S. Su-34 će do 2020. godine zameniti taktičke bombardere Su-24 koji takođe dejstvuju u Siriji. Na snimku se na avionima Su-24M/M2 pored nevođenih razornih bombi OFAB-250-270 vide i poluaktivno laserski samonavođene rakete vazduh-zemlja H-25ML.

 
Patroliranje nebom Sirije i lovačka zaštita borbenih grupa aviona koji dejstvuju po ciljevima na zemlji, zadatak je višenamenskih borbenih aviona Su-30SM. Za sada ovi avioni lete sa po dve infracrveno samonavođene rakete R-73 dometa do 40 km, dve inercijalno/radarski poluaktivno samonavođene rakete R-27ER dometa do 95 km i dve infracrveno samonavođene rakete R-27ET dometa do 90 km.
Posada jednog od ovih aviona je navodno 3. oktobra povredila turski vazdušni prostor, Turci su podigli lovce F-16 a nakon incidenta su se žalili da je pilot ruskog aviona držao na nišanu turske lovce. Zvaničnici turskog Ministarstva odbrane su međutim rekli da je ruski avion bio “par stotina metara“ da bi juče američki zvaničnici izjavili kako je moguće da ruski avion nije ušao u vazdušni prostor Turske jer radarska tehnika nije savršena i postoje određena odstupanja prilikom otkrivanja ciljeva u vazduhu.

The post Suhoji iznad Sirije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.